Jak pakowane są wyroby cukiernicze w zależności...
Marka i popularność, jaką buduje cukiernia, nie polega tylko na oferowaniu świeżych i smacznych słodkich wypieków, ale także na ich opakowaniu w atrakcyjne i praktyczne pudełka, aby klientom ułatwić bezpieczny transport. W zależności od rodzaju wypieku używane są do tego celu różne opakowania cukiernicze, które dostosowane są do konkretnego wyrobu.
Jakich opakowań cukierniczych cukiernia używa do konkretnego asortymentu?
Szeroka gama wyrobów cukierniczych wymaga odpowiedniego doboru opakowań, aby produkty były zabezpieczone przed uszkodzeniami, a także zachowały podczas transportu swoje walory estetyczne.
Do pakowania produktów używane są:
- pudełka z białego kartonu, które idealnie nadają się do pakowania suchych wypieków
- opakowania z polipropylenu z wieczkiem, odpowiednie dla porcjowanego ciasta z kremem
- jednorazowe tortownice, w których można przewozić, a także przechowywać torty.
Jakie pudełka cukiernia używa, aby podkreślić walory ciast?
Cała gama różnego rodzaju opakowań pozwala na dopasowanie do konkretnych okoliczności sprzedawanego wyrobu. Popularne są opakowania świąteczne z motywami podkreślającymi charakter świąt, białe pudełka z okienkiem, które ładnie eksponują wyroby oraz kolorowe kartoniki z różnymi wzorami na różne inne okoliczności
Dodaj komentarz